Megosztás és nyomtatás

color #000000
color #000000

Csináld magad! - Kedvenc játékból óra

Szinte mindegyik baba ágyában találunk egy játékórát. Ha valamilyen különleges darabra vágyunk, vagy egy régit szeretnénk új ruhába öltöztetni: ha kreatívak szeretnénk lenni, íme egy kis varrási segédlet.

Amire szükségünk van:
•színes anyagok
•olló
•tű és cérna (esetleg varrógép)
•párnatöltelék vagy sima vatta
•egy régi működő, vagy egy új zenélőóra a baba kedvenc dalával
 


 


1: lépés készítsünk sablont a kedvenc állatfigurával
Használjuk a baba kedvenc állatfiguráját sablonnak: rajzoljuk körbe egy papíron. Mivel ki kell majd vágni és varrni, ne válasszunk túl vékony vagy keskeny formájú állatot. Ha kész, vágjuk is körbe.


 


 


 

2. lépés: vágjuk ki az anyagot
Ezután tűzzük rá kivágott sablont a kiválasztott anyag hátoldalára. Hagyjunk rá mindenhol egy centimétert, majd vágjuk ki az állat első- és hátoldalát, a füleit, a farkát és a többi testrészét. Ne felejtkezzünk el valamilyen akasztóról sem, amely készülhet vastag spárgából vagy magából az anyagból is.
  

3. lépés: varrjunk rá díszeket
Még aranyosabb lesz a játékóra, ha különböző motívumokkal (szívecske, baba monogramja stb.) díszítjük. Ezeket rávarrhatjuk géppel cikk-cakk öltéssel, vagy kézzel tűzőöltés segítségével az anyagra, amit aztán később a testhez összevarrunk.
  

4. lépés: összevarrjuk a testrészeket
Lassan kialakul az állatka igazi formája: a ráhagyás figyelembevételével kifordítva varrjuk össze a két testrészt. Azokat a részeket, amelyek a két testrész közé jönnek (farok, akasztó), dugjuk közéjük belülre, és egyszerűen varrjuk az anyaghoz.
A varrásokat az összevarrásnál ne zárjuk össze teljesen, hanem hagyjunk egy kis lyukat, amelynek segítségével a végén kifordíthatjuk az állatkát.
 


 


 

5. lépés: töltsük meg az állatot vattával
A lyukon keresztül töltsük meg az állat testét vattával. Végül helyezzük bele az órát, de ne felejtsük el a felhúzáshoz szükséges zsinórt kihúzni belőle. Ezután varrjuk össze kézzel a testet kis öltésekkel – méghozzá színben hozzáillő selyemcérnával.


 


 

6. lépés: varrjuk rá a többi testrészt
Végül varrjuk rá azokat a testrészeket, amelyeket nem kellett az anyagok közé illeszteni: például a füleit és a szemeit. Lehetőleg olyan öltéssel varrjunk, amilyet a testnél alkalmaztunk!
 


 


 

És már be is tehetjük a pici ágyikójába a saját készítésű, egyedi és különleges játékórát.