A márkáról

Az Alnatura bio élelmiszereket előállító és forgalmazó vállalat, amelyet 1984-ben alapítottak Németországban. Több, mint negyed évszázados tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik a piacon. Több, mint 1000 különböző bio terméket forgalmaznak, ebből Magyarországon többek között gyümölcs- és zöldséglevek, gabonafélék, müzlik, tészták, lekvárok kerültek bevezetésre kizárólag a dm üzletekben.

 

Az Alnatura bio termékek közös jellemzője, hogy alapanyaguk az EU előírásainak megfelelő, rendszeresen ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak, nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat, csak természetes édesítőszereket.

Ami mellett az Alnatura állást foglal

Egyre több ember szeretne olyan élelmiszert vásárolni, amely egészséges és finom is, megfelel a modern fogyasztói elvárásoknak, és természetes úton előállított. Ennek megfelelően az Alnatura élelmiszerek alapanyagai kizárólag ökológiai gazdálkodásokból származnak és tartalmaznak minden értékes tápanyagot. És mindezt korrekt áron - hogy a minőségi élet mindenki számára elérhetővé váljon!

Az Alnatura minőségi irányelvei

1. Az alapanyagok eredete
Ökológiai gazdálkodás. Minden Alnatura termék alapanyaga ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.

2. Alapanyag-kínálat
Minden Alnatura termékhez felhasznált alapanyag gondosan válogatott. Az Alnatura különleges figyelmet fordít a termékek természetességére, frissességére és vitalitására.

3. A kémiai-szintetikus adalékanyagok használatának mellőzése
Az Alnatura szárazáruk nem tartalmaznak olyan mesterséges adalékanyagokat, mint a tartósítószerek, színezékek, aromák és ízfokozók.

4. Csak természetes édesítőszerek
Az Alnatura alapvetően takarékosan bánik az édesítőszerekkel; mézet, teljes kiőrlésű cukrot vagy szirupot használnak.

5. A kénezés és az ionizáló sugárzás mellőzése
Az Alnatura termékek sem kénezéssel sem ionizáló sugarakkal nincsenek tartósítva.

6. A géntechnológia elutasítása
Az Alnatura elutasítja a génmanipulált alapanyagok használatát. A beszállítóival együtt azon fáradozik, hogy a jövőben ezen a téren a lehető legmagasabb biztonságot érjék el.

7. Teljesértékűség és az érték megtartása
A termékek elkészítési módjának fejlesztése során az Alnatura azon fáradozik, hogy megmaradjon az alapanyagok teljesértékűsége. Az alapanyagok feldolgozása kíméletesen történik (pl. hidegen sajtolt olajak), így a termék tovább megőrzi az értékes összetevőket és vitalitást.

8. Alnatura minőségbiztosítás és -ellenőrzés
Az Alnatura termékek számos paraméterét vizsgálják rendszeresen független szakértő intézetek.